FR ‹ › NL

Energiestudies

Volledige gamma studies

Rya biedt een uitgebreid gamma aan energetische studies voor gebouwen:

  • Rya realiseert EPB-studies in de 3 gewesten om de eisen inzake Energetische Prestaties en Binnenklimaat (EPB) van nieuwbouw en gerenoveerde gebouwen te verzekeren. Bovenop de wettelijk bepaalde basisopdracht, wordt een gepersonaliseerde begeleiding aangeboden aan architectenbureaus en publieke opdrachtgevers, in het kader van hun globale energetische reflecties.
  • Rya is gecertificeerd voor het uitvoeren van energetische audits (EPA) van woningen in het Brussels Gewest.
  • Rya staat in voor het certificeren van woningen en kantoren in het kader van verkoop of verhuur (EPC)
  • Rya biedt een volledige service aan voor de uitvoering van bouwwerken met zeer hoge energetische prestaties, het onderzoeken en het verkrijgen van energetische labels zoals lage-energie- of passieve gebouwen alsook Nearly Zero Energy Buildings NZEB. (PHPP)

Tertiaire passieve gebouwen

Voor passieve gebouwen zoals kinderopvang, scholen, kantoren of gemeenschappelijke woningen, modelleert RYA het project in 3D en worden dynamische simulaties uitgevoerd betreffende de temperatuurevolutie voor elk kritisch lokaal, rekening houdend met het geheel van actieve parameters: geometrie en inplanting van het gebouw op het terrein, zonlicht en schaduw, windrichting en windsterkte, de interne- en zonnewarmtewinsten, luchtdichtheid, zonnewering en koeltechnieken,… Deze dynamische simulatiestudie laat toe om een concrete en doeltreffende strategie te ontwikkelen tegen oververhitting tijdens de zomer.

Gepersonaliseerde begeleiding

Ongeacht de vraag betreffende de technieken of de thermiek eigen aan een gebouw, zal RYA steeds concrete instrumenten gebruiken of ontwikkelen om te kunnen beantwoorden aan uw noden.